...

Köpvillkor

Allmänt

Dessa allmänna villkor (”Allmänna villkoren”) gäller när du skapar ett konto hos Macro Meals Sverige AB på vår hemsida macromeals.se

Macro Meals tillhandahålls av Macro Meals Sverige AB.

För att handla hos Macro Meals Sverige AB måste du ha fyllt 18 år. När du registrerar dig hos Macro Meals Sverige AB måste du samtidigt godkänna de Allmänna villkoren. Du uppmanas därför att noggrant läsa igenom de Allmänna villkoren innan du registrerar dig. Vi förbehåller oss rätten att ändra i de Allmänna villkoren i överenstämmelse med gällande reglering, se punkt 4. Du kan alltid läsa den senaste versionen på vår hemsida macromeals.se. Om det sker några ändringar gällande din pågående beställning skickar vi ett e-postmeddelande till dig.

Så fungerar det att beställa

Du registrerar dig först på vår hemsida macromeals.se. Minsta beställning från Mix & Match menyn är 10st matlådor. Våra prenumerationer är från 6st/v. Under meny väljer du dina önskade maträtter och när du har lagt dina matlådor i varukorgen, checkar du ut och betalar i kassan. Du får sedan en bekräftelse på din beställning till den e-postadress som du har angivet.

Prenumerationer

Prenumerationer förnyas varje onsdag och färdigställs precis som övriga ordrar söndagar klockan 23:59. Hemleveranser av prenumerationer bokas automatiskt till första möjliga leveransdag. Dvs om vi har leveransdag lör-tis på din ort, då kommer leveransen att bokas till lördag.

Om du har flera tidsfönster att välja på, kan du skriva din önskade leveransdag/tidsfönster i “anteckningar” i kassan (av de som finns att välja på din ort). Du kan också kontakta oss direkt när du får ditt förnyelsemail om du behöver hjälp att byta leveransdag. 

Vi har ingen bindningstid på våra prenumerationer så det är helt och hållet upp till er hur länge som ni vill nyttja vår tjänst. Däremot behöver vi en viss framförhållning.

För att själv kunna avbryta sin prenumeration via ”mitt konto” behöver detta göras innan förnyelsen, som sker veckovis, natten mellan tisdag och onsdag, 12 dagar före leveranshelg. Efter detta tillfälle har redan en order skapats för den aktuella veckan. Om du oavsiktligt missat detta, kan du fortfarande kontakta vår kundtjänst direkt när du får förnyelsemailet och fram till fredag samma vecka. 

Uppsägning av tjänsten gör du med ett enkelt klick på ”mitt konto” eller genom kontakt med vår kundtjänst (info@macromeals.se). Öppettider för kundtjänst är helgfria vardagar mellan klockan 09:00-16:00.

Pris och betalningsvillkor

Alla priser är i svenska kronor inkl. moms och avgifter.

När du anger dina kortuppgifter ger du automatiskt rätten till vår betaltjänst att genomföra förskottsbetalning för din beställning. Du får ett kvitto via e-post när vi genomför betalningen för den kommande leveransen. Det kan aldrig dras ett större belopp än det du har godkänt i förväg. Läs mer i våra villkor för automatisk kortbetalning.

Det är ditt ansvar att se till att det finns pengar på det konto som är knutet till det betalkort du använde för att genomföra din order, så att vi kan genomföra betalningen. Om kontot saknar medel kommer ordern att avbrytas.

Du kan få tillbaka pengarna om:

  • Du inte har fått de ordern som du har beställt. Du ansvarar för att mottaga matlådorna på angiven dag under angiven tidsintervall.
  • Det har debiterats ett högre belopp än vad du har godkänt vid beställningen.

Den data som du skickar i samband med att dina köp betalas med kort är krypterad. Det är därför bara vår tillhandahållare av betaltjänst som kan läsa den. Varken MacroMeals eller någon annan har möjlighet att ta del av dessa data.

Om din order förblir obetalt kommer du inte att få del av dina matlådor.

Ändring av de Allmänna villkoren

Macro Meals Sverige AB kan komma att ändra de Allmänna villkoren utan förvarning och med omedelbar verkan om ändringarna inte är till nackdel för dig. Sådana ändringar kommer att framgå på vår hemsida macromeals.se

Ångerrätt

Ångerrätt gäller inte vid köp av livsmedel.

Reklamation

Nöjda kunder är viktigt för oss på Macro Meals. Eftersom Distans- och hemförsäljningslagen inte inkluderar varor som snabbt kan försämras eller bli gamla, däribland matvaror, ber vi därför missnöjda kunder att vända sig direkt till vår Kundservice.

Vår ambition är att så snabbt som möjligt upprätta en personlig kontakt och på bästa sätt lösa eventuella situationer som uppstått. Vårt ansvar vid eventuell reklamation begränsas till varans värde och eventuella returkostnader. Likaså krävs att en reklamation måste göras inom 7 dagar efter leveranstillfället.

 

Force Majeure

Skulle vi på grund av omständigheter som vi inte kunnat råda över, vara förhindrade att utföra våra åtaganden gentemot dig inom utsatt tid, eller härav vara förhindrade att alls utföra våra åtaganden, ska detta utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder.

Personuppgifter

För oss på Macro Meals Sverige AB är det viktigt att dina personuppgifter behandlas säkert och konfidentiellt. Du kan läsa mer om vår personuppgiftsbehandling i vår personuppgiftspolicy här.

 

Kontaktuppgifter

Om du har några frågor angående din order, våra Allmänna villkor eller något annat kan du vända dig till: Macro Meals kundtänst, 08-41400023 eller skicka ett email till info@macromeals.se

Betalningsätt

Vi använder Klarna Checkout som betallösning. 

Genom att klicka på “Slutför köp” godkänner du Klarnas villkor samt våra köpvillkor. Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Om kredit inte beviljas behöver man välja ett annat betalningssätt som kortbetalning eller Klarna Direkt, alternativt kontakta Klarna.

Betala Senare

Betalning mot Klarna faktura med 30 dagars betaltid. En expeditionsavgift på 0 kr tillkommer. Fakturan skickas via mejl i samband med att produkterna skickas. För att kunna betala mot faktura behöver du uppge korrekta och fullständiga personuppgifter.

Vid försenad betalning tillkommer påminnelseavgift 60 kr samt dröjsmålsränta. Vid utebliven betalning går ärendet vidare till Klarnas inkassobolag och lagstadgade inkassoavgifter tillkommer.

 

Klarna Direkt

Med Klarna Direkt betalar du enkelt direkt i kassan med Mobilt bank-ID från ditt bankkonto. Pengarna dras 1-2 dagar efter att produkterna är skickade. Aktivera tjänsten genom att logga in hos klarna.se och registrera ditt konto. 

Kortbetalning

Säker kortbetalning med VISA och Mastercard/Eurocard samt American Express. Inga kortavgifter tillkommer. Inga kortuppgifter lagras hos oss, de sparas hos vår samarbetspartner Klarna. Kortbetalningar som hanteras av Klarna är PCI-DSS certifierade.

Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du hos klarna.se. För information om din betalning kontakta Klarnas kundservice. Du kan även se dina fakturor och dess betalstatus på klarna.se under Mina sidor.

Delbetalning

Du kan delbetala din faktura via Klarna konto. Delbetala från 3/36 av orderbeloppet, dock minst 50 kr i månaden. Du kan när som helst betala av hela den kvarvarande skulden. Då avslutas automatiskt ditt konto hos Klarna. Fullständiga villkor hittar du hos Klarna.

Övrigt

För att handla i vår web shop måste du har fyllt 18 år. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller som på annat sätt medför att vi lider ekonomisk eller annan skada polisanmäls.

SHOPPING BAG 0