...

Om maten


Vår mat - god, näringsrik och prisvärd

Dagens samhälle är stressigt och tyvärr så ökar den fysiska ohälsan hos befolkningen för varje år. Ofta beror det här problemet på att personer rör på sig mindre och äter sämre mat. Det är vanligt med kaloririk mat som trots det är näringsfattig.

Det är här som Macro Meals maträtter kommer in i bilden. Vi erbjuder ett gott, näringsrikt och prisvärt alternativ för att personer ska kunna välja att äta riktigt bra mat ur ett hälsoperspektiv.

Du kanske undrar hur våra matlådor kan vara så prisvärda? Jämför du med andra leverantörer på marknaden ser du snabbt att vi är billigare. Svaret är enkelt. Vi lägger inte pengar på sådant som driver onödiga kostnader. Vi ser hellre att du kan få köpa våra matlådor till ett lägre pris och under längre perioder.

Exempelvis har vi nästan ingen kontorspersonal och samarbetar i stället med andra företag och använder deras experter för att hålla nere de fasta kostnaderna. Vi har en lägre budget för marknadsföring och inga influencers med rabattkoder för att locka kunder. För oss är nämligen den bästa reklamen när du som kund berättar för andra om våra goda och prisvärda matlådor. Det är ett exempel vår win-win i detta resonemang. Och vår önskan är att alltid kunna erbjuda er prisvärda produkter med topp kvalitet. Det är därför som du kan köpa våra matlådor lite billigare, utan att vi kompromissar med smak eller kvalitet.

Gammal metodik men nya recept

Vi har hämtat mycket inspiration från kosthållning inom träningsvärlden. Där har man i decennier fokuserat på en proteinrik kost som är mättande och ger en jämn och balanserad känsla under dagen. Inga dippar och inga toppar. Mathållningen är framtagen för att optimalt stödja en förändring av kroppskompositionen – med andra ord förhållandet mellan fett och muskler. Alla våra maträtter är dessutom gluten- och laktosfria.

Den här typen av kosthållning har ibland ett rykte om att vara tråkigt och enformig. Den fördomen har vi gjort vårt yttersta för att krossa. Våra maträtter är därför smakrika och varierade. Recepten är skapande för att tilltala en större målgrupp och samtidigt en enklare väg fram till hälsosam kost.

Om maten Macro Meals

Protein hjälper dig med vikten

Eftersom protein är viktigt för muskeltillväxt så har alla våra matlådor ett högt proteininnehåll. Det är också fördelaktigt för dig som vill åstadkomma en hälsosam och långsiktig viktnedgång. Från en lagom mängd av kolhydrater och fett får du sedan tillräckligt med energi för att orka träna och vara pigg i vardagen.

Många vet inte varför jod är så viktigt

Vi använder enbart jodberikat salt i våra maträtter. Det är vi stolta över eftersom jod är viktigt för ämnesomsättningen och sköldkörtelns funktion. Kroppen behöver alltså tillskott av jod via kosten för att fungera optimalt.

Lätt att hålla reda på energiintaget

Våra maträtter hjälper dig att hålla reda på energiintaget om du vill gå ner i vikt – de ligger på cirka 500 kcal per måltid. Om du äter två lagade måltider om cirka 500 kcal per dag är det enkelt att täcka resten av behovet av energi och näring genom frukost och ett par mellanmål. Vill du veta hur många kalorier din kropp behöver kan du prova vår BRM kalkylator och får ett gratis kostschema med recept.

Det finns många exempel på enkla och bra mellanmål.

Vi rekommenderar

  • Frukt och en liten näve nötter
  • Kvarg eller soygurt med lite müsli
  • Smoothie gjord på mjölk eller vegodryck

Om du vanligtvis använder en app för din näringsberäkning så är våra lådor en perfect match för dig. Alla matlådor har nämligen en streckkod som kan scannas in i exempelvis Lifesum, MyFitnessPal, Viktväktarna eller FatSecret.

Tillagningen och hantering av maträtter

Det ställs stora krav på en livsmedelsverksamhet. Det är viktigt för alla som hanterar livsmedel (som vi gör i vår produktion) att känna till vilka faror som kan finnas i verksamheten. Hur de ska kunna bekämpas, övervakas och hanteras om något ändå går fel är aktiviteter som ingår i vårt löpande HACCP-arbete.

HACCP är en förkortning av Hazard Analysis and Critical Control Point.

Enligt svensk lag så måste vi bedriva ett kontinurligt HACCP-arbete för att säkra livsmedelskvaliteten.

Shredded BBQ tillagas

Hur vi förpackar för bättre hållbarhet

Vi packar vår mat i portionslådor och vill så klart att de ska hålla sig fräsch så länge som möjligt. För att lösa detta använder vi oss av något som kallas livsmedelsgas. Det är inget hokus pokus utan en blandning av koldioxid och kväve. Alltså inget farligt utan två av de största beståndsdelarna i helt vanlig luft.

Mat som förpackas med livsmedelsgas ska märkas med texten “förpackad i skyddande atmosfär”.

Bra mat kan även vara miljövänlig

Det går inte att prata om mat och livsmedel utan att snudda vid ämnet miljö och hållbarhet. Då är det bra att känna till att du kan äta hälsosamt och bra mat och samtidigt vara miljövänlig.

För att minska ditt eget klimatavtryck kan nedan punkter vara bra riktlinjer.

  • Dra ner på din köttkonsumtionen och försök välja svenskt kött så ofta det är möjligt.
  • Ät en större andel vegetabilier. Genom detta så ökar du ditt intag av kostfibrer och näringsämnen. Dessa finns exempelvis i proteinrika vegetabilier som bönor, ärtor och linser.
  • Minskar du matsvinnet så minskar du automatiskt miljöbelastningen. Som bonus är det mer ekonomiskt att äta upp maten du köper istället för att slänga den.

Miljön gillar portionsförpackad mat

Visste du att ungefär 30% av all mat som produceras går till spillo och slängs?

Forskning har dessutom visat att det är bättre för miljön att köpa portionsförpackad mat även om det i sin tur kräver att mer förpackningsmaterial behöver användas.

https://www.forskning.se/2020/04/29/storpack-ger-matsvinn/

SHOPPING BAG 0