...

Räkna ut ditt BMI

Det finns flera metoder för att mäta kroppsvikt och övervikt, där den mest använda och kanske mest föråldrade är BMI (Body Mass Index). BMI ger ingen individuell information om en persons hälsa eller kroppssammansättning. Formeln för BMI är kroppsvikten i kilogram delad med kroppslängden i meter upphöjd till två (kg/m²). Ett BMI inom intervallet 18,5 – 24,9 anses vara normalt. Ett över 25 indikerar övervikt, och ett över 30 klassificeras som fetma. Här kan du beräkna ditt BMI.

Så får du veta ditt BMI

Fyll i din vikt och längd och låt kalkylatorn räkna ut ditt BMI

Vad säger BMI om dig?

BMI säger faktiskt ingenting om din hälsa och förklarar heller inte hur din kroppsmassa är fördelad. Exempelvis om du har mycket muskelmassa kommer BMI inte att ge dig någon bra indikation. Det visar förhållandet mellan din längd och vikt vilket kan ge en uppfattning kring din hälsa.

För dig som vill gå ner i vikt har vi skapat en annan kalkylator som vi tror kan hjälpa dig. Du berättar om dig själv, hur mycket du vill gå ner i vikt och väljer ett tempo som passar dig. Du får sedan reda på hur mycket du skall äta och får ett gratis kostschema med goda recept som hjälper dig nå din önskade vikt. Klicka här för att gå till BMR kalkylator

SHOPPING BAG 0